sałatka piękności – owsianka

@UrbanWarriorNYC oto przepis, jutro postaram się dodać zdjęcia:)

Składniki:

2-3 łyżki owsianki najlepiej górskiej (błyskawiczna robi się ciapkowata)

kilka łyżek jogurtu naturalnego ( do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji – ja daje ok. 2-3)

owoce sezonowe, bakalie, miód i cynamon, siemie lnianę dla chętnych:)

Sposób zrobienia:

Rano wsypuje do miseczki owsiankę, zalewam wrzątkiem, żeby spulchnić (woda nie zakrywa owsianki całkowicie), przykrwam talerzykiem i zabieram się za krojenie owoców.

Letem: ćwartkę brzoskwini, trochę arbuza, jak są to 1-2 truskawki, dosypuje jagody – zależy co masz do dyspozycji:)

Zimą skupiam się na bakaliach i jabłku i bananie.

Bakalie biorę: 2 morelki, orzeczy ziemne niesolone, słonecznik, możesz dać rodzynki, żurawinę jak lubisz, ja nie przepadam. Można dodać tak naprawdę wszystko co się chce:)

Jak owsianka namięknie, dorzucam owoce, wybrane bakalie, łyżeczkę miodu i troszkę cynamonu, można dorzucić siemie lniane.

Jak rano nie ma się czasu to owoce i bakalie szykuje sobie na zaś dzień wcześniej albo hurtem kroję więcej i jest na kilka dni, a rano zostaje tylko zmiękczenie owsianki:) Zalewamy i możemy dalej się szykować:)

d

Jest to bardzo sycące śniadanie, na długo wystarcza:) Niektórzy nie przepadają za owsianką, ale można się przyzwyczaić:)

Smacznego:)

P.S. wiadomo, że takie owoce, owsianka i siemie mają same dobre właściwości:)