Przepis banalny i bardzo smaczny:)
Składniki:
1kg ziemniaków – większych
Sosy:
tuńczyk + szczypiorek + majonez i jogurt (majonez do smaku)
ser biały + jogurt + szczypiorek
śledzik w śmietanie (jak ktoś lubi)
pierś z kurczaka w kostkę, obsmażone, dorzucone do jogurtu z curry
polędwiczki z kurczaka, pieczarki na cebulce, sos na bazie śmietany (tak jak na obiad)
oczywiście sól i pieprz lub inne przyprawy w zależności od upodobań
sos warzywny: pomidor, ogórek i pietruszka
śledzik w śmietanie
twarożek ze szczypiorkiem
polędwiczki
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki umyć, nie obierać, nakroić jak hamburgera, nie do końca, piec 1 h w piekarniku na ok 200 stopni. Po upieczeniu wyciągnąć i w utworzone nacięcia włożyć kawałek masła i starty zółty ser.
Podawać ciepłe z sosami.
Pycha!
A teraz…Keep Calm and Carry On 🙂