Składniki:
makaron typu spaghetti (ja tym razem miałam pełnoziarnisty)
kawałej boczku wędzonego (kroimy tyle ile chcemy skwarków)
2-3 jajek ( w zależności na ile makaronu)
ser parmezan
Sposób przygotowania:
1. Kroimy boczek w kostke i podsmażamy aż uzyskamy ładnie zarumienione skwarki.
2. Gotujemy makaron.
3. Roztrzepujemy jajko z wegetą / ekologiczną jarzynką, solą, pieprzem.
4. Do jajka dodajemy parmezan (trochę, ja wsypywałam na oko, jakieś 2 łyżki stołowe)
5. Po ugotowaniu makaronu, przekładamy go do półmiska i zalewamy przygotowanym jajkiem z serem.
6. Dodajemy skwarki.
7. Możemy podawać na talerze, posypując jeszcze parmezanem:) Ja udekorowałam bazylią, chociaż nie jest to do końca pasujące:)
Smacznego:)
A teraz… Keep Calm and Carry On 🙂