Kuchennie: groole z sosami

Przepis banalny i bardzo smaczny:)

ST_1870_

Składniki:

1kg ziemniaków – większych

Sosy:

tuńczyk + szczypiorek + majonez i jogurt (majonez do smaku)

ser biały + jogurt + szczypiorek

śledzik w śmietanie (jak ktoś lubi)

pierś z kurczaka w kostkę, obsmażone, dorzucone do jogurtu z curry

polędwiczki z kurczaka, pieczarki na cebulce, sos na bazie śmietany (tak jak na obiad)

oczywiście sól i pieprz lub inne przyprawy w zależności od upodobań

DSC01733

sos warzywny: pomidor, ogórek i pietruszka

DSC01734

śledzik w śmietanie

DSC01735

twarożek ze szczypiorkiem

DSC01736

polędwiczki

Sposób przyrządzenia:

Ziemniaki umyć, nie obierać, nakroić jak hamburgera, nie do końca, piec 1 h w piekarniku na ok 200 stopni. Po upieczeniu wyciągnąć i w utworzone nacięcia włożyć kawałek masła i starty zółty ser.

Podawać ciepłe z sosami.

Pycha!

A teraz…Keep Calm and Carry On 🙂